A beteglátogatás rendje

Látogatási tilalom

A romló járványhelyzet miatt 2021. október 26-tól visszavonásig látogatási tilalom lépett életbe a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában, mind a Nagyerdei, mind a Kenézy Gyula Campuson.

Van azonban néhány kivétel, amit az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény - a kapcsolattartáshoz való jog - vonatkozó rendelkezései biztosítanak. A súlyos állapotú betegek esetén az általuk megjelölt személy, a kiskorú beteg szülője, illetve törvényes képviselője, a vajúdás és a szülés alatt a szülő nő által megjelölt nagykorú személy, a beteg vallási meggyőződésének megfelelő egyházi személy vagy vallási egyesület vallásos szertartást hivatásszerűen végző tagja látogathatja a beteget.

Fontos, hogy a látogatók betartsák azokat az intézkedéseket, amelyek a fertőzés veszélyét a lehető leghatékonyabban csökkentik. Kizárólag egészséges személy látogathat fekvőbeteget, egy beteg egyszerre egy látogatót fogadhat. A látogató minden esetben köteles maszkot viselni.


Csomagok bejuttatása

A látogatási tilalom alatt is van lehetőség arra, hogy a hozzátartozók csomagot juttassanak be a betegeknek.

A felcímkézett (beteg neve, klinika/osztály, kórterem), csomagot a DE Klinikai Központ Nagyerdei Campusán az adott klinika portáján lehet leadni, onnan viszik majd el a betegnek.

A Kenézy Gyula Campuson a Hotel épület és a Belgyógyászati Klinika D épületének betegei részére munkanapokon 7 és 15 óra között a betegfelvételi osztály munkatársainál kell leadni a felcímkézett (beteg neve, osztály, kórterem) csomagot, a traumatológiai járóbeteg-szakrendelés bejárata mellett, a földszint 024-es ajtónál. A délután 3 óráig beérkező csomagokat még aznap eljuttatják a betegeknek.

Munkanapokon 15 óra és 17 óra, valamint vasárnap 9 és 14 óra között a traumatológiai bejáratnál, a biztonsági őrök veszik át a csomagokat, amelyeket a következő munkanapon juttatnak el a betegekhez.

A Rehabilitációs tömb osztályai, a pszichiátria, gyerekpszichiátria, szülészet-nőgyógyászat, illetve az Infektológiai Klinika esetében közvetlenül a szervezeti egységekben adhatják le a csomagokat a hozzátartozók az alábbiak szerint:

  • Felnőtt Pszichiátria: hétköznap 9-től 18 óráig, hétvégén és ünnepnap 9-től 15 óráig. Az osztály földszintjén a portások veszik át a csomagot. 
  • Szülészet-Nőgyógyászat: mindennap 9 és 14 óra között a diszpécserpultban, illetve az ambulancián lehet leadni a csomagot. 
  • Orvosi Rehabilitációs és Fizikális Medicina Klinika: csomagleadás mindennap 10 és 12 óra, valamint 16 és 18 óra között a klinika hátsó bejáratánál. 
  • Reumatológia: mindennap 14 és 17 óra között az osztály bejáratánál a dolgozókat értesítve. 
  • Gyermek és Ifjúságpszichiátria: mindennap 13 és 17 óra között a portán. 
  • Infektológiai Klinika: mindennap 8 és 16 óra között az osztály bejáratánál.

Kérjük a betegek és a hozzátartozók együttműködését és türelmét! Köszönjük! 
 

Last update: 2021. 12. 21. 10:20