Blogoljunk!

vincze@unideb.hu - 2018.07.19

A web és a log, vagyis napló kifejezések összetétele, a weblog szó rövidülésével megalkotott blog kifejezést ma már szinte mindenki ismeri. 

Alig akad olyan internetező, aki valamilyen formában ne került volna kapcsolatba a blog tevékenységgel, ha nem is bloggerként, de olvasóként biztosan felkeltették figyelmünket a világháló izgalmas, szórakoztató néha intrikáktól sem mentes, vagy épp praktikus tartalmai.

"Egészségünket ingyen kaptuk, de megfizethetetlen, ha már nincs." A témával vagy így, vagy úgy - de mindenki foglalkozik. És amikor foglalkozunk (általában és többnyire akkor, amikor szükséges), eszünkbe jut a Nagy Egészségkönyv, vagy a Betegségek Könyve. De némi habozás után (hirtelen nem tudjuk melyik polcon is van, na meg portörlést is kellene végezni) leülünk a laptopunk elé, és a Google keresőjébe begépeljük azt, amire kíváncsiak vagyunk.  Nagyon sok oldalt dob fel a kereső, szerencsére azonban a sor elején a leglátogatottabb oldalakat találjuk (vagy akik sokat fizetnek azért, hogy előre kerüljenek) - és bízunk benne, hogy tartalmaik is megbízhatóak. Addig olvasgatunk, amíg bírjuk.

Aztán eszünkbe jut, hogy a Debreceni Egyetem új betegbarát oldalainak van egy Blog aloldala, ahol kedvenc orvosaink osztanak meg különböző témákban bejegyzéseket. Ráadásul ismerjük is őket, szaktudásukat, hozzáállásukat. Ennél jobb referencia ahhoz, hogy a leírtakat bizalommal fogaduk, talán nincs is. 

Bízunk benne, hogy a most útjára indított blog-kezdeményezésünk segítségével olyan, az olvasókat foglalkoztató hasznos témákat osztanak meg orvosaink, ami miatt weboldalunk gyakori látogatójaként köszönthetjük.

Bíztatjuk arra, hogy jelezze felénk, milyen témában olvasna szívesen, és ösztönözzünk orvosainkat, hogy az adott témában indítsanak útjára egy bejegyzést.