Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetet (DAEFI)

Változás a betegellátásban a
Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetetben (DAEFI)

 

 1. A Területi Védőnői Szolgálathoz tartozó munkatársak felfüggesztik az online vagy telefonos kapcsolatokkal helyettesíthető személyes látogatást 2020.04.30.-ig.
  Az újszülöttek első látogatása törvény általi kötelezettség, ez kivételt képez a tilalom alól. A kollégáinkat nyugodtan fogadhatják a kedves szülők, védőfelszereléssel ellátottak.
 1. Iskola-óvoda egészségügyi ellátás szintén 2020.04.30-ig szünetel.
 1. Az Anyatejgyűjtő Állomás jelenlegi álláspont szerint továbbra is működik. Ha változás állna be, az anyatejet adó édesanyákat és a szülőket is értesítjük. Sajnos nagyon nagy mértékben csökkent a tejadó anyák száma és a leadott mennyiség is, kérjük a szülők ezirányú megértését.
 1. Az Iskolafogászati Szolgálat felfüggeszti a szűrőtevékenységet, és kizárólag gyermek-alapellátási sürgős ellátás végez a Bethlen utca 40. szám alatt 08.00-18.00 közötti rendelési időben.
  Időpontkérés és felvilágosítás telefonon lehetséges az alábbi telefonszámokon: 06-52-410-466, 06-52-416-261
   
 2. Felnőtt Háziorvosi Ügyelet

A Felnőtt háziorvosi ügyelete 2020. április 4., szombat reggel 8 órától egy új működési renddel és ÚJ BEJÁRATTAL működik.

Az Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Klinika-Reumatológia épületének oldalbejárata helyett, az épület Ortopédiai Ambulancia bejárata lesz az ügyelet bejárata.

Tanácsos elindulás előtt a 06 52 40 40 40 központi ügyeleti számunkat felhívni és tájékozódni. Munkatársaink 24 órában várják hívásukat és szakszerű felvilágosítást adnak.

Az ügyelet működési rendje:

Hétköznap reggel 8 és délután 16 óra között 1 fő diszpécser és egy kivonuló egység (1 fő orvos, 1 fő ápoló-sofőr), mely halottszemlét végez Debrecen területén.

Hétköznap 16 órától reggel 8 óráig és hétvégén 24 órában az Országos Tisztifőorvos utasításai szerint két elkülönített rendelőben légúti és nem légúti ellátás zajlik, előzetes triázst követően.

A bejáratnál hőmérőzés és nyilatkozat kitöltése történik, ami a koronavírus-gyanús betegek kiszűrését szolgálja. Ezt követően irányítjuk a beérkező beteget a légúti vagy nem légúti rendelőbe.

A változtatás visszavonásig érvényes. A működéshez megfelelő szakszemélyzetet az Intézet biztosítja.

Kérjük Önöket, hogy az épületbe történő belépéskor az automata mellett kézfertőtlenítést a mellékelt oldatokkal.

váróteremben kérjük, egymástól biztonságos – lehetőleg 2, de legalább 1 méter – távolságra foglaljanak helyet. A védőmaszk hordása hasznos, a személyi kézfertőtlenítő alkalmazása kötelező.

kivonuló egységünk működik, orvos és mentőápoló-gépkocsivezető munkatárssal a fedélzetén. Diszpécser hívása után orvoskolléga dönti el a kérés jogosultságát.

 1. Gyermekháziorvosi Ügyelet:

Tanácsos elindulás előtt a 06 52 416 275 központi ügyeleti számunkat felhívni és tájékozódni. Munkatársaink ügyeleti időben változatlanul várják hívásukat és szakszerű felvilágosítást adnak.

Kis betegeinket érkezéskor, azonnali kikérdezést követően, 2 különálló rendelőbe irányítják. A városi ügyeleti rendelőben szintén kikérdezést és nyilatkozatot követően látjuk el.

Kérjük Önöket, hogy az épületbe történő belépéskor az automata mellett kézfertőtlenítést a mellékelt oldatokkal.

váróteremben kérjük, egymástól biztonságos – lehetőleg 2, de legalább 1 méter – távolságra foglaljanak helyet. A védőmaszk hordása hasznos, a személyi kézfertőtlenítő alkalmazása kötelező.

Kivonuló egység gyermekháziorvosi vonalon különállóan nem működik, szükség esetén az ügyeletes orvos dönt, hogy hol látja el a beteget. Megfelelő védőruha és felszerelés rendelkezésre áll.

 1. Foglalkozás-egészségügyi szolgálat lejárt munkaalkalmassági vizsgálatait szüneteltetjük, kizárólag felvételi alkalmassági vizsgálatokat és akut feladatok ellátását végezzük.

 

Frissítés dátuma: 2021.01.12.