Elindult a Klinikai Központ új weboldala

DEBRECENI EGYETEM KLINIKAI KÖZPONT

I. ÉVF. 1. SZÁM | 2018. augusztus 31.

 

Elindult a Klinikai Központ új weboldala!


 

Kedves Olvasó!

A Debreceni Egyetem célkitűzéseinek megfelelően megújult a Klinikai Központ weboldala. Reményeink szerint sikerült a fő törekvéseinknek megfelelően olyan beteg- és munkatárs barát weboldalt készíteni, ahol a fókuszban az ellátáshoz kapcsolódó információk állnak. Portálunk nemcsak külcsínben, hanem tartalmában is jelentősen megújult. Olyan rendszer került kialakításra, amely kapcsolódik a központi egyetemi tartalomkezelő rendszerhez (így rendelkezik azok tartalmaival), de nem kizárólag csak azokat tartalmazza, hanem teret ad az egyéni információk elhelyezésére is. Fő célunk a modern megjelenés mellett az interaktív tartalomkezelés kialakítása volt. Ennek megfelelően orvosként lehetősége van blogot írni, vagy a saját megjelenített orvosprofiljához kapcsolódó adatait szerkeszteni, aktualitásokat közölni, vagy akár az oldalon keresztül kapcsolatot létesíteni a betegeivel.

A munkatársak és a betegek számára is számos új alkalmazással készültünk, melyek segítik az egészségügyi ellátással kapcsolatos szolgáltatások között történő eligazodást. Az alkalmazásokon túl természetesen a Központ életével, történetével kapcsolatos tartalmak is helyet kaptak, illetve kialakításra került egy, a központi egyetemi hírcsatornával kapcsolatban álló hír- és eseményszolgáltatás is, hogy az oldal tartalmai naprakészek legyenek.

" ... úton vagyunk a jó, a még jobb felé, anélkül, hogy valaha is odaérhetnénk", mégis bízunk benne, hogy közös gondolkodással, szándékkal és akarattal lépegethetünk előre. Ehhez kérjük ötleteiket, segítségüket.

Engedje meg, hogy jelen hírlevelünkkel elkalauzoljuk az újonnan kialakított lehetőségek világába.

A VIR Központ csapata

A tartalomból

Köszöntő   Alkalmazások a weboldalon Alkalmazások orvosaink számára   Felhívások

Főbb alkalmazások a weboldalon


Orvoskereső

Az alkalmazással lehetőség nyílik a betegek és munkatársak számára az orvosi információk gyors keresésére. Az orvoskereső háromféle keresési módot biztosít az érdeklődők számára. Lehetőség van egyrészt intelligens keresés végrehajtására, mely szabadszavak felhasználásával képes a keresésre, másrészt összetett paraméterek szerint is lehet keresni, harmadrészt ABC lista szerinti keresésre is mód van. Amennyiben a keresett orvos névjegyét megtalálta, a "Részletes adatlap" linkre kattintva juthat el az ún. orvosprofilra, ahol a munkaköri és az orvosi információk mellett megjelenítésre kerültek az orvoshoz kapcsolódó oktatási és kutatási tevékenységek, és aktualitások is (ezeket az orvosprofilokat minden orvosunk magának szerkesztheti, erről részletesen olvashat az "Orvosadatok szerkesztése" részben).

Tovább az orvoskeresőre >>

 

 

Szakrendeléskereső

A szakrendeléskereső az oldal látogatói számára a szakrendelésekhez kapcsolódó információk megjelenítését támogatja. Olyan kereső alkalmazást készítettünk, mely lehetőséget biztosít a szabad szavakkal történő keresésre, illetve a találati lista szűkítésére is. A szakrendelések nyilvántartása egy központi rendszerben történik, amely a főbb információk karbantartása mellett multimédiás tartalmak, képek, kapcsolódó orvosadatok és betegségcímkék társítására is alkalmas.

Tovább a szakrendeléskeresőre >>

 

 

Klinikai térkép

A klinikai térkép segítséget nyújt a központ épületei, szolgáltatásai közötti eligazodásra. Lehetőség van a helyszínek közötti szabadszavas keresésre, akár helyszín szerinti, akár térképes kereséssel egyaránt. Amennyiben a kívánt helyszínt megtalálta,  a keresett objektumról egyéb információk is rendelkezésre állnak.

 

Tovább a klinikai térképre >>

 

 

Szervezeti egységek oldalai

A Klinikai Központ 18 Klinikából, 2 alap- és szakellátó szolgálati, 5 diagnosztikai és 4 egyéb egészségügyi szolgáltató, valamint 7 adminisztratív egységből áll. Az egyes szervezetek bemutatása céljából olyan alkalmazás komponenst fejlesztettünk ("site in site"), mely segítségével minden szervezeti egység saját aloldalt kapott, ahol tetszőleges menüszerkezetet kialakítva mutathatja be a felhasználók számára a legfontosabb közlendőket.

Tovább a szervezetek oldalára >>

 

 

Orvosblog

Az oldalt úgy terveztük, hogy a dinamikus tartalmak mellett interaktív orvosi tartalmakat is meg tudjunk jeleníteni. A koncepció alapja az volt, hogy a Klinikai Központ országos szinten kimagasló tudással rendelkező munkatársai számára legyen lehetőség blog kialakítására, támogatva a közlemények, publikációk, ismeretterjesztő információk készítését.

Tovább az orvosblogra >>

 

 

Betegségkereső

A betegségkereső alkalmazás alapját az Egészségközpont Magazinban megjelent tartalmak, az ott fellelhető tudás képezi. Az alkalmazás segítségével a korábban megjelent cikkek, betegségleírások között tudunk keresni.

Tovább a betegségkeresőre >>

 

 

Klinikai telefonkönyv

A klinikai telefonkönyv alkalmazás segítségével lehetősége van a Klinikai Központ munkatársai közötti keresésre, egyetemi munkakörükből származó információk gyors elérésére.

Tovább a klinikai telefonkönyvre >>

 

 

E-szervezet

Az e-szervezet alkalmazás egy olyan interaktív platformot kínál a felhasználók számára, ahol a szervezeti hierarchia könnyen áttekinthető, interaktív, animált módon történő megjelenítése mellett az adott szervezetre történő egyetlen kattintással tekinthetik meg a szervezeti egységhez tartozó főbb szervezeti és vezetői információkat. Az alkalmazás adatbázis alapon működik, melyben az adatok a Szenátus releváns határozatainak érvénybe lépésével párhuzamosan frissülnek.

Tovább az e-szervezetre >>

 

 

Dokumentumtár

Az alkalmazás lehetőséget biztosít a Klinikai Központban felhalmozódó dokumentumok adatbázisban történő strukturált tárolására. A felhasználók a dokumentumok között kulcsszavak alapján kereshetnek, szűrhetnek.

 

 

Kiadványok

A kiadványtár alkalmazás lehetőséget biztosít a Klinikai Központ kiadványainak interaktív, könyvszerű élményt biztosító, lapozható, online olvasására, vagy akár pdf. formátumban történő megjelenítésre. Lehetőség van továbbá a kiadvány letöltésére is.

Tovább a kiadványtárra >>

 

 

Galéria

A Klinikai Központ számára olyan galéria alkalmazás került kialakításra, mely képes az egyedi, a Központhoz kötődő tartalmak mellett az egyes szervezeti egységek saját és az egyetemi központi galéria tartalmainak átvételére is.

Tovább a galériára >>

 

Interaktív alkalmazások orvosaink számára


 

Orvosadatok szerkesztése

Amennyiben Ön orvos és rendelkezik orvosprofillal, lehetősége van annak szerkesztésére. Ezzel a lehetőséggel a rendszeren keresztül tudja meghatározni, hogy milyen információk jelenjenek meg a külvilág számára. Az adatok szerkesztéséhez egy olyan felületet készítettünk, melyet bejelentkezés után a nevével jelzett panelen az "Orvosadataim szerkesztése" feliratra kattintva talál meg. Annak érdekében, hogy adatai átlátható módon kerüljenek szerkesztésre, a profilhoz tartozó blokkokat alakítottunk ki.

Személyes adatok szerkesztése
A személyes adatok blokkban a következő információk szerkesztésére van lehetősége:

 • Titulus: A kereséskor figyelembe vett titulus.
 • Név: A keresés során figyelembe vett név.
 • Publikus e-mail cím: Az orvosprofilján megjelenő e-mail cím.
 • Privát e-mail / kapcsolattartáshoz használt e-mail cím: A "kapcsolat az orvossal" funkciónál felhasznált e-mail cím. Az oldal kialakítása során elkészítettünk egy kapcsolat az orvossal funkciót, mely lényege, hogy az Ön orvosi profiljánál megjelenik egy kapcsolat gomb, amennyiben erre a célra használható e-mail címet rendelkezésünkre bocsátott. A gombra kattintva a profil látogatója a weboldalon keresztül üzenetet tud küldeni, melyet Ön erre az e-mail címre kap meg.  Az itt megadott  cím sehol sem jelenik meg az oldalon, így tetszőleges címet is megadhat az egyetemi e-mailen túl. Amennyiben nem szeretné, hogy ilyen módon kapcsolatba lépjenek Önnel, törölje ezt a címet, és profiljánál nem kerül megjelenítésre a kapcsolat funkció.
 • Közvetlen telefon: Az Ön közvetlen telefonszáma.
 • Központi telefon: Az Ön szervezeti egységéhez tartozó központi telefonszám.
 • Központi telefon mellék: Az a mellék, melyen keresztül az Ön szervezeti egységéhez tartozó központi telefonszámon elérhetik Önt.
 • Fax: Az Ön szervezeti egységéhez tartozó fax szám.
 • Fax mellék: Az Ön szervezeti egységéhez tartozó fax mellék.
 • Pontos cím: Az a cím, amely megjelenik a profilján. Elsődlegesen betegei itt érhetik el Önt.

Munkahelyi adatok szerkesztése
A munkahelyi adatok blokkban a következő információk szerkesztésére van lehetősége:

 • Szervezeti egység: A szervezeti egység, mely megjelenik az Ön adatlapján, mint munkahely.
 • Munkavégzés helye: A szervezeti egység, ahol Ön orvosként dolgozik.
 • Épület: Az épület, ahol Ön orvosként dolgozik.
 • Emelet: Az emelet, ahol Önt orvosként megtalálhatják.
 • Ajtó: Az ajtó, ahol Önt orvosként megtalálhatják.
 • Munkakör: Az Ön munkaköre.
 • 2. Munkakör: Az Ön másodlagos munkaköre (amennyiben van).

Oktatási tevékenység
Azoknál az orvosainknál akiknél ez a tevékenység releváns, betöltöttük a Neptun rendszerben megtalálható oktatási tevékenység listát. E tevékenységi kört Ön személyre szabhatja, tetszőlegesen szerkesztheti, új sorokkal egészítheti ki, illetve amennyiben helytelen adatot lát, törölheti. Ha nem szeretné, hogy profilján ez a blokk megjelenjen, hagyja üresen a mezőt.

Kutatási tevékenység
Azoknál az orvosainknál akik ezt az információt rendelkezésünkre bocsátották, betöltöttük a megadott kutatási tevékenysége(ke)t. E tevékenységi kört Ön személyre szabhatja, tetszőlegesen szerkesztheti, új sorokkal egészítheti ki, illetve amennyiben helytelen adatot lát, törölheti. Ha nem szeretné, hogy profilján ez a blokk megjelenjen, hagyja üresen a mezőt.

Aktualitás
Orvosaink számára lehetőséget adunk közlemények, információk megjelenítésére. E mezőt Ön személyre szabhatja, tetszőlegesen szerkesztheti, törölheti. Lehetősége van akár publikációk, médiaelemek, egyéb tartalmak elhelyezésére. Ha nem szeretné, hogy profilján ez a blokk megjelenjen, hagyja üresen a mezőt. 

Beszélt nyelvek, végzettségek, szakvizsgák
Válassza ki milyen nyelveken beszél, így irányítva betegeit, hogy milyen nyelveken érhetik el az Ön egészségügyi szolgáltatásait.
Adja meg végzettségeit, szakvizsgáit! A megadáshoz kattintson a legördülő mezőben található megfelelő elemre, eltávolításhoz használja az "X" gombot.

Címkék
Az oldalon bevezetésre kerültek speciális címkék, melyek segítségével Ön megtalálható az orvoskeresőben is. Ha például a páciens az orvoskeresőben a "kardiológia" szót adja meg, és Ön rendelkezik e címkével (függetlenül szakvizsgáitól), a találati listában megtalálhatóvá válik.

GYIK

Blogbejegyzések készítése

Az oldalt úgy terveztük, hogy a dinamikus tartalmak mellett teret adjunk az interaktív orvosi tartalmaknak is. A koncepció alapja az volt, hogy támogassuk a Klinikai Központ országos szinten kimagasló tudással rendelkező munkatársai számára blog kialakítását, így közlemények, publikációk, ismeretterjesztő információk készítését.

Blogbejegyzés készítéséhez bejelentkezés után kattintson a nevével jelzett panelre, majd válassza az "Új blogbejegyzés" lehetőséget. 

 • A megjelenő ablakban adja meg a "blogbejegyzés címé"-t, válassza ki annak nyelvét. Válasszon egy a bejegyzés mellett megjelenő "előnézeti kép"-et, majd kattintson a feltöltés gombra.
 • A "címkék"-nek jelentős szerepük van jelen blog életében. Kérjük első címkeként helyezze el az Ön nevéből képzett azonosítót, így elérheti, hogy az Ön bejegyzései számára egy külön oldal is készüljön. A nevéből az azonosítót a következő módon képezze: ha Önt Dr. Nagy Péternek hívják, akkor a következő azonosítót használja: drNagyPeter. A további címkék megadásánál a tartalomra utaló címkéket használjon. 
 • A "body" mezőben adhatja meg a bejegyzés törzsét. Amennyiben Ön képeket szeretne elhelyezni a szövegtörzsben, először töltse fel őket, majd kattintson a beszúrás gombra.

Munkája végeztével használja a mentés gombot. 

Első blogbejegyzésem létrehozása >>

 

 

Kapcsolat az orvossal

A kapcsolat az orvossal funkciónak köszönhetően az Ön orvosi profiljánál megjelenik egy kapcsolat gomb, amennyiben erre a célra használható e-mail címet bocsátott rendelkezésünkre. A gombra kattintva a profil látogatója a weboldalon keresztül üzenetet tud Önnek küldeni, melyet Ön erre az e-mail címre kap meg.  Az itt megadott  cím sehol sem jelenik meg az oldalon, így tetszőleges címet is megadhat az egyetemin túl. Amennyiben nem szeretné, hogy ilyen módon kapcsolatba lépjenek Önnel, törölje ezt a címet és profiljánál nem kerül megjenítésre a kapcsolat funkció.

 

Felhívások


 

Ossza meg velünk véleményét!

Amennyiben a weboldallal kapcsolatos javaslata, észrevétele van, vagy hibát észlelt, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot ezen az címen! Köszönjük segítségét!

DE VIR Központ


 

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Hírlevele I. évf. 1. szám | 2018. augusztus 31. 
H-4032 DEBRECEN, EGYETEM TÉR 1. | TEL.: +36 52 512 900 | E-MAIL: