Házirend - A Klinika belső rendje

2.1.    A betegek - a gyógyító ellátáson, gyógykezelésen túlmenően - csak a számukra rendelkezésre álló helyiségekben, helyeken tartózkodhatnak.

2.2.    A Klinika területén mindenki köteles a rend és a tisztaság megóvására.

2.3.    Az osztályra felvett betegek eltávozási, (ideiglenes eltávozási) szándékukat kötelesek közölni a kezelőorvossal, illetve az ügyelet vezetőjével, aki azt írásban köteles rögzíteni a kórlapon.

2.4.    A Klinikai Központ épületeiben tilos a dohányzás. Dohányozni csak a Klinikai Központ területén kijelölt dohányzóhelyeken szabad. Az egészség megőrzése és visszanyerése érdekében kérjük, hogy a klinikatelepen mellőzzék a dohányzást.

2.5.    A Klinikára szeszesitalt behozni és a Klinika területén szeszesitalt fogyasztani tilos!

2.6.    A kórtermekbe virágot higiénés okokból bevinni nem szabad.

2.7.    Elektromos hálózatra csatlakozó eszközöket (pl. TV, számítógép, játékgép, elektromos fogkefe, stb.) a betegek az adott klinika házirendjében foglaltak szerint használhatnak, ha az eszközök a higiénés ellátásukat illetve egyéb kényelmüket szolgálják.

2.8.    Az engedéllyel bevitt készülékek is csak a betegellátás rendjének és a betegek nyugalmának zavarása nélkül használhatóak. Rádió, okostelefon, stb. csak fülhallgatóval működtethető.

2.9.    Azon az osztályon, részlegen, ahol a mobiltelefonok használatát külön rendelkezés nem tiltja, a mobiltelefonok használatának akadálya nincs. A tiltó rendelkezést külön táblán szükséges közzétenni.

2.10.  Élelmiszer csak az osztályos orvos engedélyével hozható be és fogyasztható. Élelem kizárólag az arra kijelölt hűtőszekrényben névvel, kórterem számmal, valamint az elhelyezés dátumával jelölt csomagolásban tárolható.

2.11.  A betegek saját ruházatukat viselhetik (köntös, hálóing, papucs), személyes használati tárgyaikat (pl. tisztálkodási eszközök, evőeszközök, stb.) használhatják, kivéve, ha az ellátásuk érdekében a kezelőorvosuk másként rendelkezik.

2.12.  A beteg saját gyógyszerét csak a kezelőorvos tudtával és beleegyezésével hozhatja be és szedheti. A saját gyógyszer tárolásának és felhasználásának módjáról a kezelőorvos ad tájékoztatást.

Frissítés dátuma: 2018.07.17.