Négyes ikrek születtek

2019, október 25 - 13:27
Négyes ikrek születtek a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában. A Békés megyei 26 éves édesanya gyermekei mesterséges megtermékenyítéssel (inszeminációval) fogantak, és a terhesség 32. hetében, csütörtök este születtek meg.

Az édesanya 4 hete feküdt benn a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán, a szülés spontán indult meg, a magzatokat császármetszéssel segítették világra. A párnak a négyes ikrek az első gyermekeik. A 3 lány és 1 fiú egészséges, súlyuk 1230 és 1750 gramm között van. A csecsemőket Sápy Tamás adjunktus és Lampé Rudolf, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója segítette a világra. Az édesanya és az újszülöttek jól vannak, várhatóan néhány héten belül már elhagyhatják a klinikát.  

Az intézményben legutóbb 2016 novemberében születtek négyes ikrek, akik azóta már 3. évesek. Azt megelőzően 30 évvel korábban volt négyes ikerszülés a debreceni klinikán. A rendkívüli esetről a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán a jövő héten tájékoztatják a sajtót. 
 

Sajtóiroda