Adomány a beteg gyerekeknek

2019, december 5 - 10:38
2 millió forint adományt kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika a Tranzit-Ker Zrt-től. A támogatásból elsősorban a légzőszervi betegségben szenvedő gyerekek ellátásához szükséges eszközöket vásárol az intézmény.

- Az egészségügy fejlődése az utóbbi néhány évtizedben páratlan. Olyan technikai lehetőségek nyílnak meg előttünk, olyan gyógyszerfejlesztések vannak, amelyekkel korábban gyógyíthatatlannak gondolt betegségeket is tudunk gyógyítani. Ezek azonban hatalmas költséggel járó innovációk. Nincs az a finanszírozási rendszer, az az állami szerepvállalás, ami lehetővé tenné, hogy ezek a fejlesztések mindenki számára elérhetők legyenek. Ezért nagyon fontos az adományozók szerepe - hangsúlyozta Mátyus László, a DE ÁOK dékánja a csütörtöki átadóünnepségen.

A Tranzit-Ker Kereskedelmi Zrt. 2011 óta évente 2 millió forinttal támogatja a Gyermekgyógyászati Klinika „A Gyermekklinika Alapítványa Gyermekinkért” alapítványát. A támogatásból idén ultrahangos gyógyszerporlasztókat, vérnyomásmérőket és pulzoximétereket vásárolnak a klinikának.

-Felmértük, hol lenne a legjobb helye az adománynak. Úgy döntöttünk, hogy nem egy nagy értékű eszközt veszünk, hanem több kisebbet. A tél beköszöntével megnőtt a légzőszervi betegségben szenvedő gyerekek száma, ellátásukat könnyíti és a betegbiztonságot fokozza a gyógyszerporlasztók beszerzése. A pulmonológiai osztályra pedig vérnyomásmérőket és pulzoximétereket vásárolunk az adományból - ismertette Balla György egyetemi tanár, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

A vállalat számára nagyon fontos a társadalmi felelősségvállalás. Ezen belül kiemelten támogatják a gyermekintézményeket és a sérült gyermekeket ellátó intézményeket.


-Tudjuk, hogy jó célra fordítják a pénzt, megnyugtató az adományozónak is, hogy a betegellátást segítő eszközöket vásárol belőle az intézmény. Idén összesen már több mint 10 millió forintot adományoztunk. A pénzből jutott a Klinikai Központ más intézményeibe is- mondta a Trazit-Ker Zrt vezérigazgatója. 
Szabó Miklós kiemelte, támogatásukkal azt is szeretnék elérni, hogy mások is kedvet kapjanak az adományozáshoz.

Sajtóiroda