Meghitt ünnep és nagylelkű adomány

2019, december 17 - 14:52
Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége volt a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján rendezett karácsonyi ünnepség díszvendége. Az keddi eseményen bejelentették: a klinika újabb hárommillió forint elnöki adományban részesül.

A Debreceni Egyetem óvodájának nagycsoportosai betlehemes játékot adtak elő, a Lautitia gyermekkórus pedig ünnepi dalokkal kedveskedett a klinikán gyógyuló gyermekeknek és szüleiknek a Gyermekgyógyászati Klinika december 17-i karácsonyi rendezvényén. Az intézményben most először rendeztek ilyen nagyszabású ünnepséget, de a jövőben szeretnék folyatni a hagyományt.

Veres Gábor klinikaigazgató a hirek.unideb.hu-nak elmondta: a meghitt program és vidám pillanatok talán egy kicsit feledtetik a fájdalmakat, élményt adnak a gyermekeknek és segítik a gyógyulásukat. A professzor hozzátette: Szentestére igyekeznek minden beteg gyermeket hazaengedni a szüleikhez, de sajnos biztosan lesznek néhányan, akiknek a klinikán kell tölteniük a karácsonyt. Mátyus László, az Általános Orvostudoményi Kar dékánja köszöntőjében arról beszélt, a gyermekorvosok munkája a legszebb hivatás és személyes emlékeit felidézve mondott köszönetet a klinika munaktársainak. 

Az ünnepi eseményen részt vett Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége is.

- A karácsonyi készülődés időszakában mi lehetne szebb és jobb, mint amikor az ember olyan programokra kap meghívást, ami arról szól, hogyan fogjunk össze, hogyan teljesítsük a hátrányos helyzetű gyermekek álmait karácsonyi ajándékként, hogyan támogassunk alapítványokat, egészségügyi intézményeket, és hogyan csaljunk mosolyt a karácsonyt is kórházban töltő gyermekek arcára – fogalmazott köszöntőjében Herczegh Anita.

Áder János felesége ajándékkal lepte meg azokat a programon résztvevő gyermekeket, akik betegségük miatt több hónapon, vagy akár egy éven keresztül rendszeresen járnak kezelésekre, és egy-egy időszakban több hetet töltenek távol az otthonuktól.
Herczegh Anita a rendezvényen bejelentette: a klinikának idén adományozott 3 millió forint mellé a köztársasági elnök újabb 3 millió forintot ad a hatékonyabb ellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére. 

A 2019 elején kapott elnöki adományból a Gyermeksebészeti osztály egy sebészeti műtéti lámpát vásárolt, a mostani felajánlás pedig egy olyan eszköz beszerzését teszi lehetővé, ami megkönnyíti vesebeteg gyerekek ellátását.

Az ünnepi programot követően Veres Gábor vezetésével Herczeg Anita meglátogatta a klinika osztályain gyógyuló gyermekeket.


Sajtóiroda-MM