Példamutató adomány

2020, január 21 - 13:48
Csontvelővizsgálatra alkalmas tűket kapott a Debreceni Egyetem Gyermekklinika gyermekhematológiai részlege. Az eszközöket abból az összegből szerezték be, amit a Szepesi Kertészet vásárlói adományoztak a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány javára.

 - Az alapítvány hosszú évek óta eredményesen és elkötelezetten támogatja a Gyermekgyógyászati Klinika Gyermekhematológiai-onkológiai osztályát, amellett hogy országosan is igyekszik a leukémiás gyermekek gondjait enyhíteni – mondta a január 21-i adományátadón Kiss Csongor, a DE ÁOK Gyermekhematológiai-Onkológiai Tanszék vezetője.

Az alapítvány Szepesi Kertészetben kihelyezett perselyébe a vásárlók több mint 80 ezer forintot gyűjtöttek össze, a cég ezt egészítette ki kétszázezer forintra, ebből az összegből vettek 40 darab csontvelő aspirációs tűcsomagot. A vállalkozás anonim módon évek óta támogatják az alapítványt, most először álltak a nyilvánosság elé.

- Szeretnének példát mutatni a debreceni kisvállalkozásoknak, hogy egy persely kihelyezésével, a legkisebb összeggel is lehet egy ilyen nemes ügyet támogatni és valóban sok kicsi sokra megy. A Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány pedig olyan helyre juttatja el az adományokat, ahol tényleg szükség van rá – fogalmazott Szepesi Zsolt, a kertészet tulajdonosa.

Szegedi István, a Gyermekhematológiai-Onkológiai osztály vezetője elmondta: a csontvelő mintavételezésére szolgáló tűket elsősorban a leukémiában szenvedő gyermekeknél alkalmazzák, de más csontvelő betegségeknél is szükség van rájuk.
A részlegen évente 200-300 csontvelő aspirációs tűt használnak.

Sajtóiroda-MM