Új rend az üzemorvosi ellátásban

2020, március 17 - 14:48
Megváltozott az üzemorvosi rendelés módja a koronavírus-járvány miatt a Debreceni Egyetemen, ahol igyekeznek minimálisra csökkenteni az orvos-beteg találkozásokat.

Április 1-ig elsősorban az új belépő dolgozókat és a klinikán belül munkahelyet, vagy munkakört változtatókat fogadják. Az időszakos alkalmassági, (helyszíni kiszállásos) vizsgálatokat később tartják meg. Úgynevezett záróvizsgálatra, vagy soron kívüli vizsgálatra csak előzetes telefonos egyeztetés alapján kerülhet sor (a 23007-es, 23009-es, vagy 23010-es belső mellék tárcsázását követően. Munkahelyi baleset esetén is ezek hívhatóak.)

Jelenleg csak egy rendelőben dolgoznak, (Egyetem tér 1. szám III-as Kossuth Kollégium, oldalsó bejárat) ahová hétfőtől péntekig 8 és 11, illetve 13 és 15 óra között lehet menni. (Ez napról, napra változhat.) A váróban csak az tartózkodhat, aki éppen következik, a többieknek a szabadban kell várakozniuk – közölték Szidor Judit és Lengyel Emőke, ott dolgozó üzemorvosok.

Panaszok esetén a háziorvossal, a Sürgősségi Betegellátó Osztállyal, vagy ügyeleti időben a központi ügyelettel lehet konzultálni. (Az utóbbi telefonszáma: 06-52-40-40-40.)

 

Sajtóiroda - OCs