Sürgősségi betegfogadási rend

Tisztelt Betegeink!

A továbbra is fennálló járványügyi helyzetre tekintettel a sürgősségi betegfogadás rendje az alábbiak szerint zajlik:

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ (DE KK) Sürgősségi Klinikán továbbra is szükséges a légúti panaszokkal rendelkező betegek elkülönített ellátása.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusa a járványellenes küzdelem egyik kijelölt intézménye.

Ez okból 2020. március 28. óta az alábbi betegfogadási rend érvényes:

  • a DE KK Kenézy Gyula Campus Sürgősségi Osztálya a kijelölt COVID-19 ellátóhely, ahová a felmerülő COVID-19 fertőzés tüneteit mutató betegeket (láz, köhögés, nehézlégzés, hasmenés stb.) várjuk, míg
  • a DE KK Nagyerdei Campus Sürgősségi Klinikáján a koronavírus infekció tüneteit NEM mutató betegeket fogadjuk, az egész megyéből.

Hirtelen jelentkező, fokozódó állapotromlás (pl. tüneteket okozó hirtelen vérnyomásemelkedés, mellkasi fájdalom, szívritmuszavar, hasi fájdalom, húgyúti rendszer heveny tünetei stb.) esetén kérjük, hogy a DE KK Nagyerdei Campus Sürgősségi Klinikát keressék fel, vagy szükség esetén, a 112 hívószámon a mentőszolgálatot értesítsék! 

Mindkét sürgősségi ellátóhelyünkön a betegek egy előzetes vizsgálaton (úgynevezett pre-triázson) esnek át, melynek során minden érkező beteget az aktuálisan érvényben lévő eljárásrendnek megfelelően kikérdeznek és testhőmérsékletet mérnek. 

Azt a beteget, akinél az előszűrés alkalmával felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja, a DE KK Kenézy Gyula Campus Sürgősségi Osztályán vizsgálják tovább, s ilyenkor a beteget a Sürgősségi Klinikáról speciális mentőegységgel szállítják a Kenézy Gyula Campusra.

A DE KK Nagyerdei Campus Sürgősségi Klinikára történő belépés  a hátsó mentőbejárónál történik, ami a Belgyógyászati Intézet „A” Épületének hátsó bejáratánál található. 

A tájékozódását útbaigazító táblák segítik.

Kérjük, hogy a Belgyógyászati Klinika „A” Épületének fő- és oldalbejáratát sürgősségi betegvizsgálat céljára ne használják!

A Sürgősségi Klinikára történő belépéskor a bejárati ajtónál elhelyezett oldattal végezzenek kézfertőtlenítést!

Kérjük, hogy a váróteremben egymástól biztonságos – lehetőleg 2, de legalább 1 méter – távolságra foglaljanak helyet!

Védőmaszk viselése és személyi kézfertőtlenítő alkalmazása kötelező!

Kérjük tisztelt Betegeinket, hogy a járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel, amennyiben légúti fertőzés tüneteit észlelik (pl. láz, hőemelkedés, köhögés, nehézlégzés, orrfolyás, orrdugulás, szaglászavar, torokfájás stb.), úgy saját érdekükben először telefonon háziorvosukhoz forduljanak, vagy súlyosbodó állapot esetén a mentőszolgálatot értesítsék, és a Velük történt konzultációt követően döntsenek a sürgősségi ellátóhelyek felkereséséről.

Elérhetőségek:

  • Telefon: 06/52-411-600/57136
  • E-mail:

A járvány leküzdése közös érdekünk, kérjük Tisztelt Betegeink megértését, együttműködését!

Frissítés dátuma: 2021.03.08.