A beteglátogatás rendje

Látogatási tilalom és kötelező maszkhasználat a Klinikai Központban

Október 26-tól ismét kötelező maszkot viselni a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Nagyerdei és Kenézy Gyula Campusainak betegellátó egységeiben. 

A rendelkezés értelmében a betegellátásra szolgáló terekben minden egészségügyi és egészségügyben dolgozó, orvostanhallgató, továbbá a betegek, valamint a látogatók is kötelesek orrot és a szájat folyamatosan elfedő maszkot viselni.

Nem kötelező viszont a maszkviselés az egészségügyi intézményben ápolt betegeknek az elhelyezésükre szolgáló kórteremben,  a hatodik életévüket be nem töltött kiskorúaknak, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal élő személyeknek. Fentieken túl,  az akadálymentes kommunikáció érdekében a beszélgetés időtartama alatt mentesül a maszkviselési kötelezettség alól a hallássérült beteg, a vele kommunikáló, illetve a kommunikációját segítő személy. 

A kötelező maszkviselés mellett a fekvőbetegek és a dolgozók védelme érdekében jelenleg LÁTOGATÁSI TILALOM van érvényben: 

  • a Kenézy Gyula Campuson működő Ortopédiai és Traumatológiai Klinika C részlegén 
  • a Nagyerdei Campus Belgyógyászati Klinika „B” épület Hematológiai Osztályán

A Klinikai Központ vezetősége azt tanácsolja, hogy azokban az egységekben, ahol még nem rendeltek el látogatási tilalmat, a hozzátartozók csak indokolt esetben látogassák a betegeket, és csak akkor, ha nincsenek felső légúti tüneteik. 

Az intézkedések bevezetését a felső légúti tünetekkel orvoshoz fordulók magas száma indokolja és visszavonásig érvényesek.

A Debreceni Egyetem és a Klinikai Központ vezetősége kéri a betegek és a hozzátartozók együttműködését és türelmét. 

Legutóbb frissítve: 2023. 11. 15. 11:23