Sürgősségi betegfogadási rend

Tisztelt Betegeink!

2021. július 7-én megszűnt az elkülönített légúti sürgősségi ellátás a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában, így a Kenézy Gyula Campuson és a Nagyerdei Campuson is újra teljeskörű betegellátást végzünk, a területi elv szerint.  

A változtatást a koronavírusos betegek számának csökkenése tette lehetővé. 

A korábban légúti sürgősségi betegellátást végző Kenézy Gyula Campus Sürgősségi Betegellátó Osztálya visszatért a teljeskörű ellátásra, így megszűnt az elkülönített légúti sürgősségi ellátás rendszere. A DE KK Sürgősségi Klinika is teljeskörű betegellátást végez, amelybe beletartozik a légúti betegek diagnosztikája és kezelése is. 

A koronavírus fertőzésben szenvedő betegek kiszűrésére azonban továbbra is megmarad a pre-triázs, mindkét sürgősségi betegfelvételi osztályon.  A koronavírus-fertőzésre gyanús, vagy igazoltan pozitív betegek vizsgálata és első ellátása a DE KK Infektológiai Klinika ambulanciáján történik. Amennyiben azonban a beteg súlyos állapota miatt nem szállítható, és azonnali orvosi kezelésre szorul, a jelentkezés helyén látják el. Ezért mindkét sürgősségi betegellátó helyen COVID- izolációs helyiséget jelölnek ki. 

Az intenzív ellátásra szoruló COVID pozitív betegeket az Országos Mentőszolgálat a Kenézy Gyula Campus COVID-ellátásra elkülönített intenzív osztályára szállítja.   

A toxikológiai ellátást igénylő betegeket július 7-től a Kenézy Gyula Campus Sürgősségi Betegellátó Osztálya fogadja, kivéve a súlyos, kritikus állapotú betegeket, akiket a Nagyerdei Campus Sürgősségi Klinikáján látnak el. 

Kérjük a betegek és a hozzátartozók együttműködését és megértését!  Köszönjük! 

Last update: 2021. 09. 29. 13:23