Bemutatkozás - Ápolási és Szakdolgozói Igazgatóság

Szeretettel köszöntöm Önt a Debreceni Egyetem Klinikai Központ (továbbiakban DE KK) Ápolási és Szakdolgozói Igazgatóság oldalán.

Az egészségügyi szakdolgozók meghatározó tényezői a DE KK tevékenységének.

Az Ápolási és Szakdolgozói Igazgatóság a DE KK önálló szervezeti egysége, mely kialakította működésének rendjét, struktúráját, ápolásszakmai stratégiáját. Az Ápolási Igazgatóság a betegellátásban közvetlenül résztvevő egészségügyi szakdolgozók, illetve közvetve résztvevő kisegítő dolgozók által végzett tevékenységekkel kapcsolatos igazgatási feladatokat lát el, a Klinikai Központ céljainak, feladatainak megfelelően kialakítja az ápolási stratégiát, irányítja és vezeti az ápolási, egészségügyi szakdolgozói szolgálatot, az ápolási dokumentáció rendszerét, a betegjogok érvényesülését. Szervezi, irányítja és ellenőrzi az egészségmegőrző, egészségnevelő, ismeretterjesztő tevékenységet.

Az Ápolási és Szakdolgozói Igazgatóság feladatai közé tartozik a Klinikai Központ ápolásszakmai, közép-, és felsőfokú elméleti, gyakorlati oktatási tevékenységek igazgatása, a kötelező és szabadon választott szakmacsoportos továbbképzések lebonyolítása.

Az Ápolási és Szakdolgozói Igazgatóság célja, alapfilozófiája egy jól működő, az ápolástudomány által megfogalmazott legújabb szakmai ismeretek, korszerű, fejlett technikai, technológiai eszközök, műszerek, módszerek alkalmazása a beteg szükségleteinek kielégítése érdekében, mely elősegíti a gyógyulásukat, életminőségük javulását. Mindezt oly módon, hogy az egészségügyi szakdolgozó a lehető legideálisabb munkakörnyezetben, jó kedvvel, a lehető legmagasabb szakmai színvonalon, elhivatottan végezze és végezhesse munkáját.

Gál Mária
DE KK Ápolási és Szakdolgozói igazgató

Legutóbb frissítve: 2022. 02. 01. 08:58