A BETEGLÁTOGATÁS AJÁNLOTT RENDJE

Hétköznap:16-tól 18 óráig

Hétvégén és munkaszüneti napokon:
10-12 óra és 15-18 óra között

Eltérés az intézményvezető/szervezeti egység vezető engedélyével lehetséges.

A kulturált beteglátogatás érdekében ajánlott, hogy egy betegnél egy időben legfeljebb két látogató tartózkodjon. Eltérés az intézményvezető/szervezeti egység vezető engedélyével lehetséges.

A 14 éven aluli látogatók számára a kórtermen kívüli (folyosó, hall) látogatás javasolt. Eltérés egyedi elbírálás alapján a klinika vezető ápolón/osztályvezető főnővéren keresztül a kezelőorvos engedélyével lehetséges. 

Este 20 órától reggel 8 óráig látogatás csak rendkívül indokolt esetben, az ügyeletvezető engedélyével lehetséges. 

Az ágyhoz kötött betegek a kórteremben fogadhatnak látogatót. A nem ágyhoz kötött betegek esetében, lehetőség szerint (az időjárás függvényében) szabadtéren, vagy az erre kijelölt közösségi térben történhet a látogatás. 

A látogató a látogatási időben részt vehet a beteget érintő általános gondozási tevékenységekben, de szakápolási tevékenységet nem végezhet. 
A látogató a gondozási feladatokat (a beteg állapotától, mozgásképességétől függően) az ápoló szakdolgozókkal történő egyeztetés alapján végezheti.

A látogatás nem jelenthet további fertőzési/megbetegedési veszélyt az ellátottakra. Erre tekintettel:

  • fertőző betegség tüneteit mutató látogató nem léphet be az intézménybe,
  • alkoholos befolyásoltság tüneteit mutató vagy egyéb tudatmódosító szerek hatása alatt álló látogató nem léphet be az intézménybe,
  • a belépési pontokon a jogszabályi előírásokkal összhangban kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítani kell és ennek elvégzésére fel kell hívni a látogatók figyelmét,
  • zárt térben, különösen látogatások idején kiemelt figyelmet kell fordítani a kórokozók koncentrációjának csökkentése érdekében a folyamatos és rendszeres természetes szellőztetésre. 

 

Legutóbb frissítve: 2024. 03. 26. 13:39