Bemutatkozás - Egynapos Sebészeti Központ

Az egynapos sebészeti ellátás olyan speciális, a kórházi kezelést kiváltó ellátás, amely speciális -a kórházi körülményekhez hasonló- feltételeknek megfelelő intézményben 24 óránál rövidebb ellátási időt igényel.

Az egynapos sebészeti ellátás hivatalos definíciója szerint 24 óránál rövidebb ellátási időt igényel, igazándiból ez leginkább 12 órás ellátást jelent, mely szerint az Egynapos Sebészeti Központ reggel 7 órától este 7 óráig tart nyitva. Ebben a 12 órában történik meg a beteg felvétele, műtétje, megfigyelése, illetve hazabocsátása. Általánosságban elmondható, hogy a beteg alapbetegségétől függ, hogy a beavatkozás elvégezhető-e egynapos sebészeti ellátás során. A valóság azonban, hogy emellett a beteg általános állapota, kísérő betegségei döntik el, hogy a beavatkozás elvégezhető-e egynapos sebészet keretein belül, azaz a beteg legkésőbb este 7 órakor, vagy indokolt esetben másnap reggel 7 óra előtt elhagyja a kórházat.

A tapasztalatok alapján elmondható, hogy a betegek részéről kifejezett igény jelentkezik a minél kevesebb ideig történő kórházi tartózkodásra. Ezért az egynapos sebészettel szemben sincs ellenérzésük. Azonban a legfontosabb, hogy a beteg biztonságérzete ne sérüljön.

Az elmúlt 10 év során az irányításunk alatt elvégzett több, mint 10 ezer műtét alapján elmondható, hogy ezen kezelési formában szerzett tapasztalataink rendkívüliek, sok esetben módosították még a kórházi kezelésben lévő irányelveket is.


Központvezető főorvos : Dr. Lampé Zsolt

Központvezető főnővér: Kis-Bicskei Erzsébet

Legutóbb frissítve: 2021. 12. 19. 18:10