Bemutatkozás - Asszisztált Reprodukciós Centrum

Tisztelt Látogató!

Köszöntöm a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Asszisztált Reprodukciós Centrumának (A.R.C.) honlapján!

A Debreceni Egyetemen a meddőség kivizsgálása és kezelése, az „in vitro” fertilizációs (IVF) beavatkozások – az ún. lombikbébi program-, közel 3 évtizedes múltra tekint vissza. A kezdeti időkben, mint a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Meddőségi Munkacsoportja tevékenykedett, majd 2003-tól kibővített kapacitással egy magánszolgáltató vezetése alatt 15 éven át intézetként végzett IVF kezeléseket.

2018. januárjától az Asszisztált Reprodukciós Centrum a Klinikai Központ közvetlen irányítása alatt, önálló egységként működik, jelenleg 3 szakorvossal és képzett, tapasztalt szakdolgozói csapattal, felhasználva az egyetem nemzetközi hírű diagnosztikus és tudományos kapacitását.

A kormányzat 2019. év végi döntése jelentősen kibővítette az asszisztált reprodukciós beavatkozások támogatását. A meddőség kivizsgálását és kezelését gyakorlatilag térítésmentessé tette, az ellátást akkreditált meddőségi centrumokba koncentrálta, hogy minél magasabb szakmai színvonalon, a legkevésbé megterhelő módszer segítségével gyorsan és eredményesebben jussanak gyermekáldáshoz az arra váró meddő párok.

2018-ban a Debreceni Egyetem, a kormányzat által megítélt, milliárdos fejlesztés során végrehajtott műszer beszerzéssel, nemzetközi léptékkel mérve is, igen magas színvonalú Embriológiai és Andrológiai Laboratóriumot hozott létre, melynek segítségével az Asszisztált Reprodukciós Centrum a legkorszerűbb körülmények között tudja kielégíteni a gyermekre váró párok igényeit. Emberi erőforrás, folyamatosan fejlesztett szakmai ismeretek, a páciensek együttérző, közvetlen hangvételű támogatása nélkül nincs siker, a modern technikai eszközök tehetetlenek.

Az intézet vezetésében történt változás után is az egyik alapvető cél ezen alapelvünk megőrzése és további erősítése.  A hazai és nemzetközi ajánlások ismerete, az evidenciákon alapuló orvostudomány eredményeinek felhasználása a mindennapi gyakorlatban, új, egyénre szabott kezelési protokollok alkalmazása, illetve a folyamatos minőségkontroll is hozzájárul ahhoz, hogy pácienseink teljes megelégedésére, egyre sikeresebben váltsuk valóra a gyermekre váró párok leghőbb vágyát.

Szeretettel várjuk Önöket!

Dr. Tándor Zoltán
igazgató
DE KK Asszisztált Reprodukciós Centrum

Legutóbb frissítve: 2022. 01. 31. 11:24