Változások a betegellátásban - Kardiológia

Tájékoztató a betegellátás újraindulásáról

A COVID-19 járvány helyzet kedvező változásainak köszönhetően ismét lehetőségünk van a betegek fogadására, beleértve a nem sürgős eseteket is.

Ugyanakkor a biztonság érdekében a járóbeteg-ellátásban az alábbiakban részletezett rendszabályokat be kell tartanunk:

  • Beteget csak előzetes egyeztetést követően fogadunk. Kérjük, hogy e nélkül ne induljanak el, még akkor sem, hogyha korábban, március 16-a előtt konkrét időpontot kaptak.  

Az előjegyzés korábbi elérhetőségei változatlanul hívhatók:
06 52-411-717/ 54844 mellék
Közvetlenül hívható: 06 52 255-305; 06-52 255-542,
E-mail:

Azokat a betegeket, akiknek a vizsgálata a járvány helyzet miatt korábban elmaradt, orvosaink igyekeznek telefonon elérni, hogy állapotukról informálódjanak, valamint, hogy az ambuláns vizsgálat időpontját egyeztessék.

 

  • Az ambulanciára pontos időpontra (óra, perc) jegyzünk elő és a betegeket is ennek megfelelően engedjük a váróterembe. A felesleges várakozás és az ambulancia előtti zsúfoltság elkerülése érdekében kérjük az időpontok pontos betartását.                                   A betegek behívása a vizsgálatra nem az érkezés sorrendjében történik!
  • Az ambulanciák betegváró helyiségei a Klinika alagsorában egyetlen bejáraton keresztül, a park felől közelíthetők meg. Itt szakdolgozónk fogadja a betegeket és röviden, elsősorban lázas állapotra, esetleges fertőző kontaktusra vonatkozóan kikérdezi, testhőmérsékletet mér. A hozzátartozóknak (indokolt esetet leszámítva) a várótermen kívül kell maradniuk.
  • A váróteremben kérjük, egymástól biztonságos – lehetőleg 2, de legalább 1,5 méter – távolságra foglaljanak helyet. A védőmaszk viselése és a személyi kézfertőtlenítő alkalmazása kötelező.
  • Kérjük Önöket, hogy a klinikára való belépéskor az automata mellett végezzenek kézfertőtlenítést a mellékelt oldatokkal.

Debrecen, 2020. 06. 02.

    Prof. Dr. Csanádi Zoltán
    klinikaigazgató

 

Frissítés dátuma: 2020.06.02.