Dr. Dinya Tamás Ákosné Prof. Dr. Papp Mária
Szakmai bemutatás: 1999-ben „summa cum laude” minősítéssel szerzett általános orvosi diplomát a Debreceni Egyetemen. Belgyógyász (2005), gasztroenterológus (2008) szakorvos. PhD fokozatát 2008-ban védte meg, 2012-ben habilitált, majd 2020 óta a Magyar Tudományos Akadémia Doktora. 2021. szeptember 1-től tanszékvezető egyetemi tanár a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Belgyógyászati Intézet, Gasztroenterológiai Tanszékén. Nevéhez kötődik a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gasztroenterológiai Klinika 2021. november 15-i alapítása, melynek jelenleg is klinikaigazgatója. A Klinikai Központ Elnöki Hivatal konzervatív szakmákért felelős alelnöke, majd 2021 őszétől orvosszakmai alelnöke. 2022. szeptember 14-től a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány Tudományos és Társadalmi Tanácsadó Testületének tagja, később professzora. 2021-től a gasztroenterológiai szakorvos képzésért és továbbképzésért felelős szakmai grémium vezetője. Magyarországi centrumvezetőként 2016 óta vezeti sikeresen az Európai Krónikus Májelégtelenség Kutató Társaság hazai centrumát. 2019 óta a Ritka Májbetegségek Európai Referenciahálózatának nemzeti szakmai koordinátora. Számos tudományos társaság és nemzetközi folyóirat szerkesztőbizottsági tagja.